Χοχλιοί μπουμπουριστοί

_ANT2632

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό χοχλιούς (σαλιγκάρια)
  • μπόλικο αλάτι
  • δενδρολίβανο
  • 1 ποτήρι ξύδι
  • 1 φλυτζάνι λάδι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αφαιρούμε το επίφραγμα (μεμβράνη) που έχουν τα σαλιγκάρια. ΔΕΝ τα πλένουμε και ΔΕΝ τα βράζουμε..

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε αλάτι στο τηγάνι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του. Τοποθετούμε τους χοχλιούς στο τηγάνι με το στόμιο προς τα κάτω και τους αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά για να πάρουν το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το δενδρολίβανο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξύδι και ανακατέβουμε.

Σερβίρουμε τους χοχλιούς ζεστούς.

Εναλλακτικά μπορούμε να αλευρώσουμε τους χοχλιούς και να τους ρίξουμε κατευθείαν στο καυτό λάδι.

Καλή όρεξη!!!