ΥΛΙΚΑ:
- 1 κιλό χοχλιούς (σαλιγκάρια)
- μπόλικο αλάτι
- δενδρολίβανο
- 1 ποτήρι ξύδι
- 1 φλυτζάνι λάδι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Αφαιρούμε το επίφραγμα (μεμβράνη) που έχουν τα σαλιγκάρια. ΔΕΝ τα πλένουμε και ΔΕΝ τα βράζουμε..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε αλάτι στο τηγάνι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά του. Τοποθετούμε τους χοχλιούς στο τηγάνι με το στόμιο προς τα κάτω και τους αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά για να πάρουν το αλάτι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το δενδρολίβανο και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Σβήνουμε με το ξύδι και ανακατέβουμε.
Σερβίρουμε τους χοχλιούς ζεστούς.
Εναλλακτικά μπορούμε να αλευρώσουμε τους χοχλιούς και να τους ρίξουμε κατευθείαν στο καυτό λάδι.
Καλή όρεξη!!!