Σαλιγκάρια με λαχανικά

σαλιγκάρια με λαχανικά 1

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό σαλιγκάρια
  • 4 πατάτες
  • 5 κολοκυθάκια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού μαϊντανό
  • 1 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ:
Βάζουμε τα σαλιγκάρια να βράσουν σε νερό με λίγο ξύδι για 4 έως 7 λεπτά (βρασμού) και τα ξεπλένουμε. Τα ξαναβράζουμε, χωρίς ξύδι αυτή τη φορά, για άλλα 3-4 λεπτά. Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα σαλιγκάρια. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σκόρδο και 2-3 ποτήρια νερό. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Κόβουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια  σε ροδέλες και τα προσθέτουμε στα σαλιγκάρια. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και οι πατάτες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Σερβίρουμε με κόκκινο κρασί.

Καλή όρεξη!!!